IT | EN | DE | RU | ES

Scientific info

Olive Leaves Contain the Highest Concentrations of Nature’s Most Healing Nutrients. OLIFE is a Pure Infusion of Olive Leaves.

OLIFE is a Unique, Patented* Nutritional Breakthrough.
All Across Europe, People are Falling in Love with this Product.
Be Among the First to Bring OLIFE to the US — and improve Your Health and Financial Destiny

 

LIST OF STUDIES AND PUBLICATIONS RELATIVE TO OLIVE TREE LEAVES

 

 

 

 

ANTIMICROBIAL AND ANTIBACTERIAL FUNCTION:

 

 

Study on the mechanism of oleuropein’s antimicrobial action

Authors:Juven B, Henis Y, Jacoby B

Institute: Divisione di Tecnica Alimentare, Istituto Volcani di Ricerche Agricole, Rehovot, Israele

Year: 1972

 

 Comparative evaluation of antibacterial and antiparasite effects of some olive leaves’ phenolic compounds.

Authors:Aziz NH, Farag S, Mousa L, Abo Zaid.

Institute:Centro Nazionale di Ricerca Radioattiva e Tecnologica, Nasr City, Cairo

Year:1998

 

Antimicrobial activity of oleuropein and hydroxytirosol measured in vitro.

Authors:Bisognano G, Tomaino A, Lo Cascio R, Crisafi G, Uccella N, Saija A

Institute:  Reparto Farmaco Biologico dell’Università degli Studi di Messina

Year: 1999

 

Antifungal activity of oleuropein measured in vitro.

Authors:Furieri P, Marino A, Saija A, Uccella N, Bisognano G

Institute:  Reparto di Scienze Microbiologiche e Ginecologiche, Università degli Studi Catania

Year:2002

 

Antibacterial activity of olive leaves measured in vitro

Authors:  Markin D, Duek L, Berdicevsky I

Institute:Reparto di Microbiologia, Facoltà di Medicina Rappaport, Technion, Istituto di Tecnologia, Haifa, Israele.

Year:  2003

 

Olive tree leaves’ extract activity against HIV virus.

Authors:Bao J, Zhang DW, Zhang JZ, Huang PL, Lee-Huang S

Institute:  Facoltà di Chimica, Università di New York, New York USA.

Year:  2007

 

Mechanisms of antiviral effects of hydroxytirosol on type A influenza virus including H1N1, H3N2, H5N1, H9N2 and subtypes.

Authors:: Yamada K, Ogawa H, Hara A, Yoshida Y, Yonezawa Y, Karibe K, Nghia VB, Yoshimura Yamamoto Y, Yamata M, Nakamura K, Imai K,

Institute:Università di Agricoltura e Medicina, Obihiro, Hokkaido, Giappone

Year:2009 Luglio.

 

 

ANTIOXIDANT FUNCTION AND FREE RADICALS’ REMOVAL:

 

 

Oleuropein, in vitro and in vivo evaluation of antioxidant properties.

Authors:Speroni E, Guerra MC, Minghetti A, Crespi-Perellino N, Pasini P, Piazza F Roda A

Institute: Facolta di Farmacia dell’Università degli Studi di Bologna

Year:1998

 

Capacity to remove free radicals typical of olive tree’s polyphenols.

Authors: Visioli F, Bellomo G, Galli C

Institute: Facoltà di Scienze Biomedicinali dell’Università degli Studi di Torino, Novara

Year:1998

 

Antioxidant/anticancer potential of phenolic compounds isolated from olive tree.

Authors: Owen RW, Giocosa A, Hull WE, Haubner R, Spiegelhalder B, Bartsch H

Institute: Divisione di Tossicologia, Centro di Ricerca sul cancro Heidelberg Germani

Year:2000

 

Antioxidant activity of poliphenols extracted from olive tree leaves.

Authors: :Benavente Garcia O, Castello J, Ortuno A, Del Rio JA

Institute:  Reparta Ricerca Sviluppo, Furfural Espanol SA, Alicante, Murcia, Spagna

Year:2000

 

Quali/quantitative analysis of antioxidant properties of different poliphenols extracted from olive tree leaves.

Authorsi: P Pinelli, C Galardi, N Mulinacci, FF Vincieri, M Tattini, A Romani

Institutes: Dipartimento delle Scienze Farmaceutiche Università degli Studi Firenze; Istituto sulla Propagazione delle Specie Legnose CNR, Scandicci, Firenze.Questa ricerca è stata sponsorizzata da MURST (Ministero Ricerca Scientifica e Tecnologica) e da CNR (ConsiglioNazionale Ricerche)

Year:2000

 

Olive tree leaves’ water infusions: antioxidant properties.

Authos:Briante R, Patumi M, Terenziani S, Bismuto E, Febbraio F, Nucci R.

Institute: Enzimologia del CNR, Napoli

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry

Year:2002

 

 

CARDIOVASCULAR PROBLEMS, HYPERTENSION, CHOLESTEROL, DIABETES:

 

 

Cardiovascular activity of extracts from young shoots and olive tree leaves.

Authors: C Circosta, F Occhiuto, A Gregorio, S toigo, A De Pasquale

Institute: Dipartimento Farmaco Biologico Università degli Studi messina

Year: 1990

 

Vasodilatory effects of olive tree leaves.

Authors:Zarzuelo, Durante J, Jimenez J, Gonzalez M, Utrilla MP

Institute: Dipartimento di Farmacologia, Facoltà di Farmacia, Università di Granada Spagna

Year: 1991

 

Low blood pressure, hypoglycemia and hypouricemia observed after repeated doses of olive tree leaves’ water infusions.

Authors:Fehri B, Aiache JM, Memmi A, ed altri

Institute:Département de Pharmacologie et de Toxicologie, Société des Industries Pharmacologique de Tunisie, Fondouk Choucha, Radès.

Year: 1994

 

Clinical analysis of the use of olive tree leaves’ water infusions in the cure of hypertension.

Authors:Cherif S, Rahal N, Haouala M, Hizaoui B, Dargouth F, Guedicche M, Kallel Z, Balansard G, Boukef K

Institute: Reparto di Cardiologia Ospedale Militare di Tunisi

Year: 1996

 

Antioxidant action in LDL cholesterol from regular intake of olive tree leaves’ water infusions.

Authors: Serafini, Laranjinha Ja, Almeida LM, Maiani G

Institute: Laboratorio di Ricerca Sugli Antiossidanti Istituto Nazionale Ricerca Alimenti e Nutrizione, Roma

Year:2000

 

Oleuropein prevents myocardial injury induced by ischemia.

Authors: Manna C, Migliardi V, Gollino P, SCognamiglio A, Galletti P, Chiariello M, Zoppia V.

Institute: Reparto di Biochimica e Biofisica F. Cetrangolo, Facoltà di Medicina seconda

Università degli Studi di Napoli

Year: 2004